Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.
- Home
- Blogs
- Persoonlijke groei
- Boekentips voor de zomer 2024
Blijf jezelf ontwikkelen deze zomer met deze boekentips
Jouw boekentips voor deze zomer
De zomer is het perfecte moment om even tot rust te komen en jezelf onder te dompelen in een goed boek. Terwijl de zon schijnt en de dagen langer zijn, biedt deze tijd een geweldige kans om aan je persoonlijke groei te werken.
Of je nu ontspannend aan het strand ligt, geniet van een rustige middag in de tuin, of gewoon wat tijd voor jezelf vrijmaakt, met deze boeken blijf je jezelf ontwikkelen deze zomer.
Boekentip 1: "We doen allemaal maar wat" van Thijs Launspach
Raymond Sietaram, directeur Business Development en loopbaanprofessional, deelt zijn boekentip voor deze zomer met je.
"Altijd al nieuwsgierig geweest naar waarom mensen doen wat ze doen?
Dan is "We doen allemaal maar wat" van Thijs Launspach echt iets voor jou. Dit boek biedt een leuke en toegankelijke manier om meer te leren over psychologie, met begrijpelijke en praktische voorbeelden. De ondertitel, "voor iedereen die ooit psychologie wilde studeren", trok mij meteen aan en het boek stelde zeker niet teleur.
Ik ga zelf heel goed op onderwerpen zoals waarom mensen soms rare dingen doen, hoe ons brein werkt, en waarom we vaak minder rationeel zijn dan we denken. Launspach geeft inzicht in zowel de wetenschap van ons brein als in ons gedrag. Het boek leert je met meer begrip naar jezelf en anderen te kijken, wat ik persoonlijk enorm waardevol vind. Een perfecte combinatie van diepgang en leesplezier, ideaal voor een ontspannen maar verrijkende leeservaring deze zomer!"
Boekentip 2: "De fabriek" van Hiroko Oyamada
ElineToet, algemeen directeur en loopbaanprofessional, deelt "De fabriek" als leestip om deze zomer te lezen.
"Hiroko Oyamada is een succesvolle Japanse schrijfster, die dit boek schreef na haar eigen ervaring als uitzendkracht in een Japanse autofabriek.
Ze schrijft grappig over absurde bullshit jobs, waarbij de werknemers steeds verder verstrikt raken in hun betekenisloze banen.
Het deed me denken aan Het Bureau van Voskuil, met de gedetailleerde beschrijvingen van hun werkzaamheden, maar De Fabriek is met 176 pagina’s makkelijk mee te nemen in de vakantiekoffer (in tegenstelling tot Het Bureau, waarbij ik nooit verder dan Deel 1 van 7 delen ben gekomen)."